Известие

Collapse
No announcement yet.

Спря да пали след обилен дъжд...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спря да пали след обилен дъжд...

Здравейте!
    Става въпрос за колата от подписа.

Вчера следобеда се изсипа страшен порой и точно тогава се прибирах от работа. Една улица беше доста завирена и гледах да мина много внимателно. Преминах и отидох в залата да потренирам.След 2 часа колата не искаше да запали... върти,но някак по-странно и след 6,7 опита запали и нямаше проблем докато се прибера. Вкарах я в гаража и оставих капака отворен с два вентилатора да поисъхне където може,защото ми се чуваше звук на мокри ремъци. Тази сутрин не искаше да запали и въртенето беше само като виене. След няколко опита спрях да я мъча и отидох на работа с друга кола. Какво може да се очаква според вас. Звъннах да се оговоря да я погледнат днес и направо ми казаха,че вероятно двигателя е заминал...
    sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Щом си се прибрал на ход и не си усетил проблем с мотора, то едва ли той е заминал. Тия дето раздават подобни диагнози по телефона, са ми ясни.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Провери дали филтъра е мокър, може да е влязла вода в кутията и да дърпа трудно въздух.
      Alfa Romeo 147 1.9JTDm 120hp Blackline 🖤

Comment

Бендикс на стартера!?
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

"върти,но някак по-странно", "въртенето беше само като виене"- Дай малко повече яснота, че е важно, за да разберем!

Comment

Първоначално публикувано от vanboy Покажи съобщение
            "върти,но някак по-странно", "въртенето беше само като виене"- Дай малко повече яснота, че е важно, за да разберем!
            Помоли двама трима приятели да те бутнат.... влез в колата, дай на контакт... като те по засилят включи на втора скорост, пусни рязко съединителя и ако запали ходи си оправи стартер.... по просто няма как да ти го обесня...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Бобби Да, благодаря...и мен да побутат малко, викаш...
              Last edited by vanboy; d.m.y г., 12:25.

Comment

Първоначално публикувано от vanboy Покажи съобщение
                Бобби Да, благодаря...и мен да побутат малко, викаш...
                Не сам казал такова нещо.....)....объркал съм цитата, той е към автора на темата.....иначе според това, което обеснява....май е сдал багажа стартера от водата....но без да видиш и пробваш на думи е само предположения.......та колкото и да ти обеснява, пак може да сгрешиш в заключението си.....

Comment

Тъй, де...За майстор си плаче колата му, пък ниЙ ша си хортуваме тук...

Comment

Автора на темата да каже да ли ставаме за екстрасенси... ��

Comment

Не исках да я пробвам с бутане,понеже какво ли не чух като евентуални проблеми. Реших да изчакам човека,при който си ходя при някакви проблеми,понеже беше на море. Оказа се стартера и вече сме отново в играта. Кофти тръпка беше,че се случи точно в този порой. Благодаря за мненията,с които се успокоявах,които бяха далеч от прогнозите на няколко човека-блокирал двигател.
                      sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Working...
                      X